HVP | Vacature: projectmedewerker SamenDoorSamen, Stichting Hoedje van Papier (24 uur)
19618

Op korte termijn zijn wij op zoek naar een projectmedewerker die ons team komt versterken!

Over Stichting Hoedje van Papier
Ieder mens heeft recht om zich te ontwikkelen en om op actieve wijze deel uit te maken van de maatschappij. Met haar projecten geeft Hoedje van Papier kwetsbare groepen in de samenleving een steuntje in de rug, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen en zo optimaal mogelijk kunnen participeren. Kinderen en jongeren in aandachtswijken en opvangcentra, statushouders, laaggeletterden en nog vele anderen ondersteunen wij om de stap te zetten van kwetsbaar naar daadkrachtig. Het hart van de organisatie bestaat uit een professionele staf, gekwalificeerde vakkrachten en een groot aantal getrainde vrijwilligers.

Over SamenDoorSamen
Stichting Hoedje van Papier is op zoek naar een nieuwe projectmedewerker ter ondersteuning van
het project SamenDoorSamen. SamenDoorSamen begeleidt Rotterdamse statushouders in hun integratie en participatieproces. Het project ondersteunt hen op tal van vlakken, afhankelijk van de vraag die vanuit de statushouder komt. SamenDoorSamen bestaat onder meer uit maatjestrajecten, lessen, trainingen en workshops die gericht zijn op taal, sociaal netwerk, het leren kennen van de stad, empowerment, administratie, werken met de computer, begeleiding en toeleiding naar werk en opleiding.

Werkzaamheden
Als projectmedewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en deelnemers en bied je directe ondersteuning aan de projectleider. Je houdt je bezig met de dagelijkse uitvoer van het project en de bijbehorende administratie. Je staat in direct contact met de doelgroep en vrijwilligers, maar ook met een breed netwerk van andere maatschappelijke organisaties zoals welzijnsorganisaties, de bibliotheek en scholen. Je werkt op kantoor, maar bent ook regelmatig onderweg voor begeleidende gesprekken met vrijwilligers en statushouders, het opstarten van lessen of het bijwonen van evenementen. Een uitdagende functie waarbij veelzijdigheid, flexibiliteit, nauwkeurigheid en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Voorbeelden van je werkzaamheden zijn:

• Het begeleiden van de maatjestrajecten.
  • Het begeleiden, inzetten en werven van vrijwilligers.
  • Het organiseren en faciliteren van de verschillende lessen, workshops en trainingen.
  • Het signaleren van vragen vanuit de deelnemers en daarop inspelen.
  • Contacten onderhouden met het netwerk van vrijwilligers, docenten, maatschappelijke organisaties.
  • Het nauwkeurig bijhouden van dossiers en administratie.

Wie zoeken wij?

• Je hebt minimaal HBO-werk en denkniveau.
  • Ervaring met (projectmatig) werken binnen de maatschappelijke en sociale sector is gewenst.
  • Je hebt een grote betrokkenheid bij de doelgroep, ervaring met de doelgroep is een pré.
  • Je bent sociaal, hebt een grote dosis mensenkennis en kan zowel coachen als motiveren en leiden.
  • Je bent representatief en communicatief zeer sterk. Je hebt een positieve en proactieve houding.
  • Je houdt van aanpakken, bent multi-inzetbaar, zelfstandig, flexibel en stressbestendig. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Beheersing van het Arabisch of Tigrinya is een pré.
  • Je bent punctueel, administratief vaardig en bent bekend met MS Office.
  • Je bent woonachtig in Rotterdam.

Wat bieden wij?
De bruto salarisindicatie ligt tussen €2.500 en €2.800 per maand op basis van 40 uur, afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd. Wij gaan in eerste instantie uit van een overeenkomst van zes maanden vanaf januari 2018 met uitzicht op verlenging.

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 10 december 2017 reageren middels het schrijven van een motivatiebrief en het bijvoegen van een cv. Graag je reactie per e-mail sturen naar lieke@stichtinghoedjevanpapier.nl

Geen reactie's