HVP | Vacature projectmedewerker (32 uur)
19719

Vacature projectmedewerker (32 uur)

Stichting Hoedje van Papier is op zoek naar een nieuwe projectmedewerker ter ondersteuning van een project gericht op de bevordering van de Nederlandse taal (Met Taal op Orde) en participatie van statushouders in Rotterdam (SamenDoorSamen).

Over Stichting Hoedje van Papier en de projecten
Ieder mens heeft recht om zich te ontwikkelen en om op actieve wijze deel uit te maken van de maatschappij. Met haar projecten geeft Hoedje van Papier kwetsbare groepen in de samenleving een steuntje in de rug, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen en zo optimaal mogelijk kunnen participeren. Kinderen en jongeren in aandachtswijken en opvangcentra, statushouders, laaggeletterden en nog vele anderen ondersteunen wij om de stap te zetten van kwetsbaar naar daadkrachtig. Het hart van de organisatie bestaat uit een professionele staf, gekwalificeerde vakkrachten en een groot aantal getrainde vrijwilligers.

Werkzaamheden
Als projectmedewerker biedt je directe ondersteuning aan de projectleider en ben je het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers, deelnemers en samenwerkingspartners. Je houdt je bezig met de dagelijkse uitvoer van de projecten, begeleiding van deelnemers naar optimale participatie en de bijbehorende administratie. Je staat in direct contact met de doelgroep, maar ook met een breed netwerk van andere maatschappelijke organisaties zoals de gemeente en welzijnsorganisaties. Een uitdagende functie waarbij veelzijdigheid, nauwkeurigheid en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan.

Je werkt op kantoor, maar bent ook regelmatig onderweg voor begeleidende gesprekken met vrijwilligers en statushouders, het opstarten van lessen of het bijwonen van evenementen.

Voorbeelden van je werkzaamheden zijn:
– Het begeleiden van deelnemers naar studie, werk of dagbesteding.
– Het begeleiden, inzetten en werven van vrijwilligers voor maatjestrajecten.
– Het organiseren en inhoudelijk opzetten van lessenreeksen, workshops en trainingen.
– Het signaleren van vragen vanuit de deelnemers en daarop inspelen.
– Contacten onderhouden met het netwerk van vrijwilligers.

Wie zoeken wij?
– Je hebt minimaal HBO-werk en denkniveau, je bent multi-inzetbaar, zelfstandig, representatief en houd je hoofd koel in geval van stressvolle momenten.
– Affiniteit en ervaring met taaleducatie en integratie zijn gewenst.
– Ervaring met (projectmatig) werken binnen de maatschappelijke en sociale sector is gewenst.
– Je hebt affiniteit met de doelgroep anderstaligen en statushouders.
– Je kan vrijwilligers en deelnemers zowel coachen als motiveren en leiden.
– Je bent representatief en communicatief zeer sterk.
– Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, en bent bereid soms in de avond of het weekend te werken.
– Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Beheersing van het Arabisch of Tigrinya is mooi meegenomen maar stellen wij niet als eis.
– Je bent punctueel, administratief vaardig en bent bekend met MS Office.
– Je bent woonachtig in Rotterdam of in de directe omgeving van Rotterdam.

Wat bieden wij?
De bruto salarisindicatie ligt tussen €2.550 en €2.950 per maand op basis van 40 uur, afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd. De functie gaat in eerste instantie uit van een contractduur van 1 augustus t/m 1 februari 2019 met de mogelijkheid tot verlenging.

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 8 juli  reageren middels het schrijven van een motivatiebrief en het bijvoegen van een cv. Graag je reactie per e-mail sturen naar daphne@stichtinghoedjevanpapier.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.